27 de febrer del 2011

Crònica del Firafoc 2011, Igualada dissabte 26 de febrer de 2011

Tal i com us havíem informat una petita delegació, vam anar al Firafoc 2011 la Fira professional del món del Foc i de l'espectacle pirotècnic que va tenir lloc dissabte 26 de febrer al Museu Comarcal d'Igualada, una fira única en aquest sector com ens va comentar en Joan Vilanova el director del Firafoc 2011.

Al final vam poder participar com expositors a la Fira, al fallar una altre associació, veieu en les fotos de sota com va quedar el nostre estand. El Lluert va lluir molt bé a l'exposició de bèsties de foc que hi havía a la planta baixa. Hi havía una vintena d'expositors entre associacions, pirotècnies, imatgeria festiva, vestuari, luthiers i tabals.

La fira va començar a les 10:00 del matí i va cloure a les 20:00. Al migdia hi va haver un dinar especial de fira al Racó del Traginer, un lloc molt recomanable si aneu a Igualada. Es van fer conferències, projeccions de documentals de les colles a l'espai "Descobrint la cultura del foc" actuacions de pirotècnia amb colles de diables i per acabar demostracions "freestyle" de les cases de pirotècnia presents a la fira.

En conjunt va estar prou bé vam poder contactar amb altres associacions, ens vam intercanviar targetes..en fi tot el que es fa en una fira. En la propera edició del Firafoc ja podrem portar imatges de la Festa del Lluert.

Us deixem tot seguit amb unes imatges de la nostra anada al Firafoc. Com sempre les podeu veure dins el nostre apartat les Fotos dels Timbalers i el Lluert.


20 de febrer del 2011

FIRAFOC 2011: 2a edició de la Fira professional del món del foc i l’espectacle pirotècnic Igualada 26 de febrer de 2011.


 Organitzada novament per Fira d’Igualada i el Grup Mal-llamp d’Igualada com a resposta a l’èxit de la primera edició l'any 2009, aquesta fira  pretén establir les bases d’un esdeveniment de periodicitat bianual.

El Firafoc és una fira dirigida a professionals del sector i vol ser un punt de trobada per a constructors de bestiari, asseguradores, pirotècnies, fabricants d’estris de foc, colles de diables i dracs, federacions, programadors de espectacles pirotècnics, i tota aquella gent que vulgui saber com funciona i com es viu l’apassionant món del foc a casa nostra.

Per aquesta nova edició s’ha obert la fira a un mercat més ampli donant la possibilitat de conèixer tot l’entorn de la cultura del mon del foc. Enguany els visitants podran gaudir d’un ventall molt més ampli d’activitats tals com conferències, un curset de primers auxilis en atenció a cremades, espectacles realitzats per diferents colles, una ludoteca infernal, una tabalada conjunta pel centre de la vila i conjunt variat de demostracions pirotècniques cloent la fira amb un espectacle piro-musical.

Dins el Firafoc 2011 enguany la organització ha previst un nou espai de difusió audiovisual amb el que poder fer extensibles a tots els  visitants petits tastets de la cultura del mon del foc en el nostre territori. Aquest nou espai l'han anomenat “Descobrint la cultura del foc”, que no pretén ser altre cosa que un breu recull d’imatges i vídeos dels diferents actes folklórics que es duen  a terme al nostre país. Descobrint la cultura del foc estarà a l'espai "Petit auditori". Es faran projeccions continuades durant tota la jornada.

I com no volem ser menys hem preparat un vídeo per a participar a Descobrint la cultura del foc i que us deixem tot seguit. El podeu trobar al canal timbalers del YouTube. Esperem us agradi.



Podeu descarregar el programa d'actes clicant aquí. Per a més informació visiteu la web del Firafoc i el seu facebook .

13 de febrer del 2011

El Taller d'escriptura segueix a bon ritme

Dijous 10 de febrer hi va haver una nova sessió del Taller d'escriptura. Estem a la meitat del Taller i la història del Lluert poc a poc va agafant forma us deixem amb unes imatges de la feina que estem fent al taller, corresponen a dos dies diferents. De ben segur que tot quedarà molt bé al menys estem treballant per això.  Ja sabeu que la Festa del lluert serà el 4 i 5 de juny d'enguany.




9 de febrer del 2011

7 de febrer del 2011

Actualització de la web dels Tallers per a la Festa del Lluert


Com sabeu, l'objectiu d'aquesta web és que serveixi per a tenir una informació estructurada i actualitzada sobre tot el que fa referència a la Festa del Lluert.

En aquesta línia tambè us recordem que hem obert una pàgina al Facebook anomenada "Festa del Lluert".  D'aquesta pàgina ja en vam parlar en un altre article del bloc.

Les novetats són:

1.- Hem afegit un apartat de seguiment de les activitats que es va realitzant al voltant de la Festa del Lluert s'anomena: Reunions.

2.- Hem ampliat la informació sobre el Taller d'escriptura.

3.- Hem afegit fotos a l'apartat de Fotos.




Nova reunió de Tallers per a la Festa per a preparar la Festa del Lluert

Us comuniquem que el dimecres 9 de febrer a les 20:00 hores a la casa de Cultura de Cal Barantxo hi haurà una nova reunió amb la gent del FUSIC, Ajuntament de Castellvell, entitats de Castellvell i altres persones que volguin venir, per tal d'anar treballant per a la Festa del Lluert que tindrà lloc els propers 4 i 5 de juny de 2011.

Hi sou convidats!!

3 de febrer del 2011

Dona el teu vot al "Tu ajudes" dels Timbalers, som el projecte 2388

El programa de Tu Ajudes permet als clients de CatalunyaCaixa de la província de Tarragona decidir el destí de part dels recursos econòmics de la Fundació Caixa Tarragona. Amb aquest innovador programa els clients donen suport als projectes presentats per entitats sense afany de lucre que volen fer realitat.

En l'edició de 2011 hem decidit presentar un nou projecte que ja fa temps que estem treballant. El nostre projecte consisteix en la constitució d'una escola de percussió amb la incorporació de nous elements de música tradiciona que servís per a complementar al nostre grup de timbalers. Tu Ajudes - Escola de música tradicional de Castellvell del Camp

Per poder fer realitat aquest projecte, ens cal l'ajuda dels clients de Caixa Tarragona, ara Catalunya Caixa. Tots els clients d’aquesta entitat podeu donar el vot al nostre projecte.

Quan podeu votar?

Podeu fer-ho de l’1 de març al 30 d’abril de 2011, des del següent lloc web: http://www.tuajudes.com/ o des de la vostra oficina de CatalunyaCaixa (Caixa Tarragona).

El codi del nostre projecte és el 2388, aquest és el codi que heu de votar si ens voleu donar els vostres punts.