27 de maig del 2011

Noves imatges del Taller d'interpretació amb l'Isaac Morera

En la recta final del Taller d'interpretació, en la sessió d'avui 26 de maig han vingut els que l'Isaac anomena especialistes, es a dir la gent que farà de poble, els portadors, la secaire iels timbalers.

Ha sigut una sessió molt intensa en la que ja hem dibuixat de manera definitiva tot l'espectacle. La sessió ha començat a cal Baranxó i s'ha acabat a l'escola Santa Anna on tenim aquests dies expossat el Lluert.

Us deixem tot seguit unes imatges de diferents sessions del Taller d'interpretació, l'Isaac ha fet una feina excel·lent i ens ha tret suc per "un tubo" ara queda una nova sessió tant important com la d'avui, la de dijous 2 de juny i per últim l'assaig general dissabte 4 de juny, dia de la Festa del lluert.



Post núm 115* timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

26 de maig del 2011

Noves imatges del Taller de vestuari reciclat per a la Llegenda del lluert

Dimecres 25 de maig hi va haver una nova sessió del Taller de vestuari reciclat per a la representació de la Llegenda del lluert. Tant les participants, com la tallerista la Susagna Navó estan fent una feina excel·lent, podreu veurel's en la exposició que sobre el Lluert tindrà lloc a Cal Baranxó a partir de dilluns 30 de maig.

També els podreu veure "en vivo i en directo" el dia que es farà la representació de la Festa del Lluert, dissabte 4 de juny de 2011 a partir de les 20:15 hores al camp de futbol vell.





La web del Bestiari es fa ressó de la Festa del Lluert

La web de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya es fa ressó de la Festa del Lluert .

Ja ho sabeu si voleu passar un cap de setmana divertit amb espectacle, cercavila de foc, sortida a la natura, contacontes, cercavila d'aigua., veniu a la Festa del lluert. Us recordem es dates 4 i 5 de juny de 2011. Reserveu-vos les dates per acompanyar-nos.

És una festa  adreçada a tothom, en la que hi ha participat molta gent, és per això que ens agradarà molt que la pogueu compartir amb tota la gent de Castellvell. Aquest any és la primera edició de la Festa i esperem que en puguem fer moltes més.

 Les entitats de Castellvell del Camp que han estat treballant per la Festa del Lluert, les podeu veure tot seguit. Tambè hi participa gent de Castellvell no implicada en cap associació.










Post núm 113 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

19 de maig del 2011

Ja tenim el cartell de la Festa del LLuert!!!

El cap de setmana 4 i 5 de juny tindrà lloc la festa del Lluert. Ja us hem informat de tot aquest projecte que el podeu seguir dins el blog (etiquetes "Festa del lluert" i "Tallers per la festa"), amb l'apartat específic "Tallers per la Festa" i amb la web "la festa del Lluert".

Com  ja sabeu, el Departament de Cultura de la Generalitat va acceptar el projecte que des de l'Associació de Timbals i Bestiari vam presentar per a organitzar una festa al voltant de la figura del Lluert i el Medi Ambient a Castellvell del Camp.  Per aquest motiu vam entrar dins el món de "Tallers per a la Festa".

Tallers per a la Festa és un programa per incentivar les festes ja siguin populars o tradicionals, que està format per un conjunt de tallers i accions participatives on el resultat serà la creació, la recuperació, o l’actualització d’una festa. Els tallers ajuden a configurar i a donar forma a espectacles de carrer -siguin del format que siguin- afavorint la participació veïnal, la cohesió social, i sobretot la recuperació del imaginari col·lectiu. Tallers per a la Festa fa l'acompanyament durant dos anys. En el nostre cas aquest primer any hem fet: 

  • Taller d'escriptura amb l'Aleix Cort com a tallerista amb l'objectiu de crear la LLegenda del lluert
  • Taller d'interpretació amb l'Isaac Morera com a tallerista amb l'obkjectiu de muntar un espectacle al voltant de la Llegenda del Lluert.
  • Taller de vestuari reciclat: per tal de vestir als personatges que participen en el Taller d'interpretació i que durant a terme amb la Llegenda del Lluert, i com hem de ser ecològics el vestuari és reciclat!!

La feina impulsada per nosaltres els timbalers ha anat poc a poc implicant a més gent així les imatges del cartell les ha fet la Magda Mestes una pintora del poble, en l'espectacle, a més dels timbalers, hi participa gent de molts àmbits com ara el diables banyuts i altres persones a títol individual, a la sortida a la natura ens acompanyarà en Màrius Domingo forestal i un grup de nens i nenes del CRAE de la Pastoreta, així com tothom que hi volgui participar, al taller de vestuari el grup de cosidores de l'Associació de Dones Santa Anna està duent a terme un paper molt actiu i el grup de patchwork està el·laborant tambè un Lluert de patchwork,  la Mariona Quadrada, cuinera, està preparant unes galetes delicioses, les "cues de Lluert", la llar d'infant els Eixerits del poble i l'escola Santa Anna tambè tenen al lluert molt present, la Penya barcelonista de Castellvell fa el contacontes de la Llegenda del Lluert i tambè recordem la gran quantitat de persones que col·laboren a títol individual. No podem oblidar de fer una menció a l'Ajuntament tambè està col·laborant.

Per a tots i totes tenim petons i abraçades i, moltes, moltes gràcies sense vosaltres els que esteu ajudant a aquest petit i bonic projecte, res haguès estat possible.Tots ens hem de felicitar per la feina feta.

Ja tenim el cartell de la Festa del Lluert i  el volem compartir-lo amb tots vosaltres, dessitgem que us agradi tant com a nosaltres i que feu un forat a la vostra agenda per a pujar a Castellvell del Camp, el 4 de juny tarda nit i 5 de juny pel matí.









Post núm 112 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Imatges del taller de vestuari reciclat, de la Festa del Lluert

Aquesta tarda hi ha hagut una nova sessió del Taller de vestuari reciclat, i s'ha fet molta feina amb el material recollit.

El Taller de vestuari reciclat està coordinat per la Susanna Navó.  El taller ha de donar eines, a partir de l’assessorament de vestuari amb robes i/o materials reciclats, per aprendre a confeccionar un vestuari aprofitant el material que cada participant tingui a l’abast.

Com sigui que l'Associació de Dones Santa Anna de Castelvell, disposa d'un grup estable de cosidores amb una responsable que és la Concordia, sel's-hi va demanar si volien participar en aquest taller.
  
Elles van acceptar de manera que estem de moment treballant junt amb elles. Estan fent una feina excel·lent. Hem començat amb el vestuari de les cinc persones que duent a terme el gruix de la interpretació i en les sessions properes s'anirà treballant si escau la resta. Al final hi han unes 8 participants fixes i unes quantes més d'esporàdiques.

Com en els altres tallers ens costa arrancar peró quan agafen la velocitat de creuer funcionen força bé. Us deixem sota amb les primeres imatges del Taller.



14 de maig del 2011

Un àlbum de fotos de la Inauguració de la Sala de Psicomotricitat per a tots els nens i nenes de la Llar


Portada de l'àlbum de fotos

Tal i com us vam informar el passat 18 d'abril de 2011, una representació de timbalers i timbaleres vam anar junt amb el Lluert a fer una actuació a la Llar d'Infants amb motiu de la inauguració de la Sala de Psicomotricitat de la llar i que s'ha batejat com la sala del Lluert.
L'experiència va ser molt bonica per a tothom. Com a resultat de la visita hem fet un álbum de fotos, un Hofman, per tal que tots els nens i nenes poguessin recordar de manera visual la nostra visita, tal i com vam fer durant la visita d'estiu  el passat 5 de juliol de 2010. Doncs be,  divendres 13 de maig vam anar a la Llar per a donar aquest llibre.

Per tal que el pugueu veure us el deixem a sota. Podeu comprovar que hem fet un format d'àlbum molt infantil ja que va adreçat a un públic molt "minipeque", canalla de menys de 3 anys.

Si feu doble clic damunt la imatge la veureu a pantalla sencera i podeu anar passat les pàgines com si fos una revista. Aquest format pensem que és molt bonic i ens ha agradat molt com queda. A veure que en penseu


Post núm 110 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

6 de maig del 2011

Nou Taller de la Festa del Lluert, el Taller de vestuari reciclat

Ja estem en la recta final de la Festa del Lluert, segons el nostre contador particular, en el moment d'escriure aquest article queden 28 dies

Ens cal doncs fer l'empenta final. Ja tenim del Taller d'escriptura la llegenda, estem treballant en el Taller d'interpretació i ens queda el Taller de vestuari, es a dir que ho estem fent tots plegats molt be.

El Taller de vestuari reciclat està coordinat per la Susanna Navó.  El taller donarà eines, a partir de l’assessorament de vestuari amb robes i/o materials reciclats, per aprendre a confeccionar un vestuari aprofitant el material que cada participant tingui a l’abast.

Es treballarà, a partir del disseny del vestuari dels personatges protagonistes de la Llegenda del Lluert i s’aplicaran diverses tècniques per tal d’aconseguir confeccionar tots els vestuaris de la representació teatral.

Cal que qe tothom porti peces de roba velles de colors grisos, marrons i/o verds per tal de poder-les treballar. Com més material hi hagi millor. 

Dades Tècniques:

Dies: Dimecres 11, 18 i 25 de maig i 1 de juny de 2011
Horaris: de 16 a 18h. El 1er dia començarà a les 16:30h
Espai: Local de l'Associació de dones
Cal apuntar-se a l'Ajuntament


Post núm 109 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

2 de maig del 2011

Moltes gràcies a tothom

Avui 2 de maig s'han presentat els resultats finals de la campanya Tu ajudes 2011.

Han votat  un total de 34.566 clients de CatalunyaCaixa, que han repartit 1.400.000 €. S'han presentat 626 projectes, dels que  559 (89.29%) han resultats amb algún tipus de finançament.

El  nostre projecte per a muntar una "Escola de música tradicional a Castellvell del Camp" ha quedat en la posició 361 de 626 projectes, amb 55.663 vots cosa que ens ha representat un total de 1.396,81 euros!!.


Des d'aquí volem donar les gràcies a tots els clients, de CatalunyaCaixa, que ens han donat els seus vots "Tu ajudes".  

Estem molt contents, fa molt de temps que anem al darrera d'aquest tema i amb el seu suport, li podrem donar forma. Us mantíndrem informats de com evoluciona.

No havíem participat mai en una campanya "Tu ajudes" i hem quedat sorpresos per la seva organització. Ha estat impecable, en quant informació, seriositat i  transparència, poder consultar les votacions on line ha estat molt bé.  En el nostre nom volem fer arribar al sr Xavier Bas, Director de la Fundació Caixa Tarragona la nostra felicitació.


Segona sessió del Taller s'interpretació

Dissabte hi va haver la segona  sessió del Taller d'interpretació. La veritat es que erem pocs, el teatre sempre fa por,  però vam treballar molt bé.

Hi havia una representant de les dones, un del grup d'Armats de Castellvell i quatre dels timbalers. Vam acordar amb l'Isaac el tallerista  un esquema de treball de com pot anar aquesta representació que ens va convençer molt a tots. L'Isaac havia fet una bona feina prèvia. Com sigui que des de timbalers li havíem enviat la música i cançó del lluert ja tenia molt clar on introduir-la i com.

Vaja que tot pinta molt i molt bé i vam sortir molt contents. Us deixem a sota amb una fotos d'aquesta segona sessió que hem afegit a les de la primera . La propera sessió dissabte 7 de maig de 2011.




Post núm 107 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com