26 de febrer del 2012

Participació dels timbalers al Firatast 2012 de Castellvell del Camp

Per primera vegada, avui diumenge 26 de febrer de 2012, ha tingut lloc a Castellvell del Camp el Firatast, una activitat on les colles i associacions que han volgut, han preparat les seves especialitats culinàries  per a oferir-les a tots aquells que s'anaven acostant al Parc de les Oliveres.

Els timbalers, els banyuts, els excursionistes, la penya del Barça i la Colla els Pirats han estat els participants. Els timbalers hem ofert un esmorzar dolç i salat que sota el reclam "Tot a 1 €", ha fet que s'acostès molta gent a la nostra paradeta. En la part salada teniem, pintxos de truita de patata, de truita d'espinacs amb fesols, truita de butifarra amb fesols, truita de tonyina amb gambes, truita d'alls tendres, pintxos de truita amb xorís, amb formatge o pintxos de truita vegetal que han volat molt aviat i es que hi havia molt per a escollir. Per la part dolça uns torrades de Santa Teresa i uns excel·lents pastissos de xocolata. I la novetat del servei de Firatast a domicili, servei ofert en exclusiva pels timbalers.

El matí ha estat molt animat amb una bona participació de gent amb ganes de menjar i passar-ho bé, el temps també ens ha acompanyat.

A les 13:00 hi ha hagut el concurs de disfresses infantils i tot seguit s'ha procedit a l'enterrament de la Sardina, amb la incineració del cos del Rei Carnestoltes a càrrec de la colla des Diables Banyuts acompanyants pels Timbalers. Junt amb els Timbalers han tocat també alguns dels nens que fan l'activitat extraescolar de timbals a l'escola Santa Anna i que ho han fet d'allò més bé.

Us deixem tot seguit amb unes imatges del Firatast 2012.



Post núm 157*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  


15 de febrer del 2012

Participació a la Festa de la Laia, 2012

Diumenge 12 de febrer al matí hi va haver força moviment de timbalers a la Plaça Verdaguer de Castellvell del Camp, i és que els timbalers anàvem a Barcelona i el bus ens va recollir allí.

Anàvem a participar en la cercavila de cloenda de l'exposició XIV Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya, exposició "Boscans": Animals de Bosc. Durant tota la setmana, el nostre Lluert ha estat exposat al Palau de la Virreina i ens consta, perqué així ho va dir la organització, que la exposició ha estat un èxit. Ha estat visitada per milers de persones,  per tant el Lluert i el nom de Castellvell del Camp viatjaran de ben segur, arreu del món.

Sobre les 16:00 hores, desprès d'un acte protocolari on la organització va agrair a tots els elements festius la seva participació i els va lliurar una litografia molt bonica de la Laia,  va començar la cercavila. Va sortir  des del Palau de la Virreina, va baixar per les Rambles,seguint cap el carrer Ferran fins la Plaça Sant Jaume on cada element festiu va fer un ball de lluïment i desprès van retornar pel mateix camí fins el Palau de la Virreina on va acabar l'actuació sobre les19:00 hores.

Val dir que el Lluert va fer molt bon paper davant del Palau de la Generalitat. Amb una encesa llarga que va durar uns 40" i que ens havia preparat la gent de la Pirotecnia Tomás de Benicarlo, el Lluert va ballar al so dels timbals amb la nostra canço anomenada "Tocatrons".

Els Timbalers vam poder comptar amb un "director" excel·lent, en Titus i la seva presència va fer que tot anès rodat.

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquesta participació:




Post núm 156*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

5 de febrer del 2012

Trasllat del Lluert al Palau de la Virreina

Aquest dissabte 4 de febrer el Rafa, Ramon i Jordi van fer el trasllat del Lluert al Palu de la Virreina per a participa en la XIV Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya, exposició "Boscans": Animals de Bosc.

Us deixem amb unes imatges d'aquest trasllat i amb vídeo en 3D del mateix.

NOTA: Originalment aquest vídeo esta fet amb 3DPer a veure el vídeo en 3D us calen ulleres especials, en cas que no en tingueu el podeu veure en 2D inactivant la opció de 3D del You tube, cliqueu damunt 3D i seleccioneu opció 2D.







Post núm 155*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

4 de febrer del 2012

Segona sessió del curs del foc

Divendres 3 de febrer va tenir lloc a Cal Barantxó la segona sessió del Curs del Foc. D'aquesta manera donem compliment a la normativa legal vigent. Entre la sessió del dia 29 de gener i la del 3 de febrer tenim formada a més del 90% de la colla.

Quedan alguns membres a qui els hi farem una repesca atrès que l'objectiu és que tots els membres de la colla siguin Consumidors Reconeguts Experts (CRE).

En aquests curs s'ha fet especial enfàsi en la formació de la canalla tant els timbalers com els futurs lluertons. Tenim ja tota una colecció de lluertons. Ja us anirem informant de la presentació oficial dels lluertons.

Quan sigui farem una gran festa!

Post núm 154*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Participació del Lluert a les Festes de Santa Eulàlia 2012 de Barcelona

Tal i com ja hem informat, enguany participem amb el LLuert a les Festes de Santa Eulàlia 2012 de Barcelona. Tradició per a petits i grans.

La tradició és, enguany, un dels puntals de les Festes de Santa Eulàlia, amb tota mena de propostes per als menuts però, també, per als adults que els acompanyen. La gegantona Laia i les seves companyes sortiran al carrer a celebrar la festa, però també el bestiari barceloní i d'arreu de Catalunya i els diables i les bèsties de foc que participen als correfocs, a més de les cobles i colles sardanistes, els falcons i uns convidats d'excepció: les Muixerangues d'Algemesí, patrimoni immaterial de la humanitat. Festa grossa… per a tota la família!

Aquesta representació del Lluert és la que
 podeu veure en el programa de la XIV
 Mostra de Bestiari Festiu deCatalunya
Dissabte 4 de febrer anirem a deixar el Lluert al Palau de la Virreina ja que participa en l'exposició "Boscans", Animals de Bosc, XIV Mostra de bestiari festiu de Catalunya. En la mateixa exposició hi podem trobar:
  • El xot de Sants (Barcelona)
  • La Fura de la vegueria del Penedès (Alt i Baix Penedès)
  • Els voltors de la Bisbal (Baix Empordà)
  • L'ós de Llívia (Baixa Cerdanya)
  • L'Esquirol de l'Esquirol- Santa Maria de Corcó (Osona)
  • La Marta de Martorelles (Vallès Oriental)
  • EL Corb de Corbera de  LLobregat (Baix Llobregat)
  • La Puput d'Alcarràs (el Segrià)
  • El Lluert de Castellvell del Camp (Baix Camp) i la gegantona Laia que en acompanyarà a tots plegats.
Si voleu visitar l'exposició: 
  
XIV Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya
Exposició: "BOSCANS" ANIMALS DE BOSC
Del 5 al 12 de febrer, de 10,00 a 20,00 h.
Palau de la Virreina, La Rambla 99