26 d’abril del 2012

La Timbalera Laura Navarro guanya el premi de narrativa Joves.lit

La timbalera Laura Navarro amb la seva obra "Clau de Sol" ha guanyat el premi 2012 Joves.lit en la categoria de 14 a 17 anys.

Aquest premi del que enguany es celebra la sisena edició està convocat per l'associació de professionals i estudiosos en llengua i literatura catalana (APELLC). El Premi Apellc Jove de narrativa i poesia, dotat amb 500 euros i una beca per a l’Escola de Lletres de Tarragona, es divideix en dues modalitats segons l’edat: un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d’entre 14 i 17 anys i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves d’entre 18 i 21 anys. Enguany el jurat ha estat format per Fina Anglès, Joan Chavarria, Jesús Figueres, Anna Gispert i Montserrat Coll, com a secretària. 

Font: Diari de Tarragona 24/4/2012
El guanyador en la categoria de 18 a 21 anys, ha estat Marcel Casas Duch, de Tarragona, amb l’obra narrativa «Hitler al meu cor».

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc dilluns 23 d'abril al cafè La Cantonada de Tarragona durant el transcurs de la lectura pública de textos que va organitzar l’Escola de Lletres, amb el títol «Un altre Sant Jordi».

Enhorabona Laura i ves a saber si d'aquí a uns anys ets la propera J K Rowling!!

Post núm 175*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com   

25 d’abril del 2012

Diada de Sant Jordi a Castellvell del Camp

Dilluns 23 d'abril Diada de Sant Jordi i els timbalers vam fer una parada molt bonica amb roses, un llibre, el de la llegenda del Lluert de Castellvell del Camp, punts de llibre i un berenar d'alló més bo. El conte del lluert va tenir molt bona acceptació per part de la canalla.

Junt amb els timbalers també hi havia una parada de llibres de l'AMPA, la Penya del Barça i l'Associació de dones i els autors del llibre "Castellvell i la seva Esglèsia".

Us deixem a sota amb unes imatges de la Diada de Sant Jordi a Castellvell.




Post núm 174*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

23 d’abril del 2012

Exposició a Cal Barantxó sobre la creació del Llibre del Lluert

A Cal Barantxó hem preparat per aquesta setmana de Sant Jordi una petita exposició sobre com s'ha fet el conte de la Llegenda del lluert.

Es previst que dilluns 23 d'abril  diada de Sant Jordi, la canalla de la Llar i de l'escola l'aniran a visitar. 



Post núm 173*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com   

19 d’abril del 2012

Per Sant Jordi el llibre de la Llegenda del Lluert de Castellvell del Camp

Els Timbalers hem preparat per aquest Sant Jordi un llibre de contes infantil anomenat "La llegenda del Lluert de Castellvell del Camp". El conte és el resultat del Taller d'escriptura que és va fer dins el Projecte la Festa del Lluert de Tallers per a la Festa els mesos de febrer i març de 2011. Aquesta història és a partir de la que és va fer la representació de teatre al carrer el passat 4 de juny de 2011. És per aquest motiu que hem cregut que era molt interessant que tothom la pugui tenir per a poder-la conèixer i llegir. A més a més el format de conte ens permet arribar tant a la canalla com a la gent gran.

Les il·lustracions del conte han estat realitzades per timbalers i timbaleres d'edats compreses entre els 4 i 15 anys. El llibre de la llegenda del Lluert de Castellvell del Camp el podreu comprar al preu de 10€ a la parada de Sant Jordi que els timbalers muntarem al Parc de les Oliveres de Castellvell del Camp el proper dilluns 23 per la tarda.

No us el perdeu, us hi esperem!!!



Post núm 172*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com    

17 d’abril del 2012

Segona sessió del Taller de vestuari dels lluertons i portadors del Lluert

Hem tingut una sessió molt interesant on s'ha treballat molt. Propera sessió 11 de maig a les 19:00 hores a Cal Barantxó.

Us deixem tot seguit amb unes imatges del Taller




Post núm 171*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com   

15 d’abril del 2012

Propera sessió del Taller de vestuari dels Lluertons i els Portadors del Lluert

Dilluns 16 d'abril a les 19:00h a Cal Barantxó segona sessió del Taller de vestuari dels lluertons i portadors del Lluert.

Tothom és benvingut al Taller. La Festa del Lluert vol ser una Festa per a tota la gent de Castellvell de Camp.



Post núm 170*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

14 d’abril del 2012

Els Timbalers i el Lluert a la Tamborinada 2012

Els timbalers i el Lluert participarem a la Tamborinada 2012 a Barcelona el proper 20 de maig.

La Tamborinada és una mostra del conjunt d'activitats a les quals s'invita els infants a participar a través dels esplais i on els tallers són la font principal de participació infantil a la festa. La Tamborinada està organitzada per la Fundació La Roda i enguany celebra el seu 35è aniversari. La Fundació La Roda està formada per 77 entitats infantils, juvenils i culturals de tot Catalunya, que treballen en barris de trenta-una poblacions amb el repte d’afavorir la cohesió social.

En la dinamització de la festa hi participen més d'un miler de voluntaris de les entitats membres de la Fundació La Roda,  qui organitzen un gran ventall de  tallers i coordinen als grups de teatre, animació, circ, màgia, pallassos, titelles que hi participen. Any rera any,  la Tamborinada ha estat un èxit d'afluència de públic, es calcula al voltant d'unes setanta mil persones les que visiten habitualment la Tamborinada.

Us deixem a sota amb l'spot de la Tamborinada 2012.




Post núm 169*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

12 d’abril del 2012

Per Sant Jordi compreu La llegenda del Lluert de Castellvell del Camp

Els Timbalers hem preparat per aquest Sant Jordi  un llibre de contes infantil anomenat "La llegenda del Lluert de Castellvell del Camp". El conte és el resultat del Taller d'escriptura que és va fer dins el Projecte la Festa del Lluert de Tallers per a la Festa els mesos de febrer i març de 2011. Aquesta història és a partir de la que és va fer la representació de teatre al carrer el passat 4 de juny de 2011. És per aquest motiu que hem cregut que era molt interessant que tothom la pugui tenir per a poder-la conèixer i llegir. A més a més el format de conte ens permet arribar tant a la canalla com a la gent gran.

Les il·lustracions del conte han estat realitzades per timbalers i timbalers d'edats compreses entre els 4 i 15 anys. El llibre de la llegenda del Lluert de Castellvell del Camp el podreu comprar al preu de 10€ a la parada de Sant Jordi que els timbalers muntarem al Parc de les Oliveres de Castellvell del Camp el proper dilluns 23 per la tarda.  No us el perdeu, us hi esperem!!!


Post núm 168*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com   

10 d’abril del 2012

El lluert va a la llar "Els eixerits"

Dimecres 4 d'abril el Lluert va anar a la Llar. Els nens i nenes ja l'esperàven i ell no els va decebre.

Al so dels timbals de tots els timbalers i timbaleres el Lluert va ballar d'alló més be. Els  nens i nenes de la Llar van poder tocar al Lluert i posar-se a sota com si fossin petits portadors del Lluert. També junt amb les mestres van poder cantar la cançó del Lluert.

En acabar l'actuació el Lluert és va despedir de nens i nenes i se'n va anar. I fins el podeu trobar al hall de l'Escola Santa Anna on hi romandrà fins el dia de Sant Jordi quant els timbalers presentarem el llibre que hem fet per enguany "La llegenda del Lluert de Castellvell del Camp".


Us deixem amb unes imatges d'aquest acte.





Post núm 167*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com    


9 d’abril del 2012

El doodle d'avui dedicat a Eadweard Muybridge

El Doodle del Google d'avui 9 d'abril està dedicat a Eadweard Muybridge (pseudònim d’ Edward James Muggeridge). Muybridge va ser un fotògraf i investigador nascut a Kingston-on-Thames (Gran Bretanya) el 9 d’abril de 1830, avui fa 182 anys.

Muybridge és conegut pels seus estudis fotogràfics del moviment i del cos humà i especialment per l’experiment que dóna lloc al Doodle d'avui. El 1872, una polèmica enfrontava als afeccionats als cavalls de Califòrnia. Leland Stanford, ex governador de l’Estat i poderós president de la Central Pacific Railway, i un grup d’amics seus sostenien que hi havia un instant, durant el trot llarg o el galop, que el cavall no recolzava cap casc en el sòl. Un altre grup, del que formava part James Keene, president de la Borsa de San Francisco, afirmava el contrari. En aquesta època no es coneixia una manera de demostrar qui tenia raó, fins que Leland Stanford va idear un senzill experiment: Stanford va encarregar a Eadweard Muybridge, que tractés de captar amb la seva càmera el moviment del seu cavall de carreres Occident. Muybridge va captar el galop a 35 km/h d'Occident, però la mala qualitat dels seus negatius li va fer fallar en diversos intents.

Per intentar resoldre l'enigma Muybridge va pintar els negatius perquè només es serviria de la silueta per al seu estudi i el resultat va ser una seqüència de 12 fotografies que es va realitzar aproximadament en mig segon i va poder probar que els cavalls mentre cavalquen hi ha un moment que tenen les quatre potes a l'aire.

També son molt conegudes les imatges en moviment que va fer en relació amb el cos humà i que s'utilitzen frequentment per molts fisioterapeutes en la rehabilitació de les persones amb alteracions de la marcha.

A la dècada dels 90 del segle XX, el grup de música U2, va fer un polémic vídeo per la seva cançó Lemon que suposà un tribut a les tècniques de Muybridge.

Amb la seva fotografia d’acció i invents com el zoopraxiscopi Muybridge sentava les bases del precinema. Eadweard Muybridge es considerat per molta gent com el precursor de la fotografia en moviment.

Post núm 166*timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com