23 de juny del 2012

Nova sessió del curs del Foc, 17/6/2012

Diumenge 17 de juny  a Cal Barantxó hi va haver una nova sessió del curs del Foc per tal que tots els membres de l'associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp tinguin els coneixements sobre el foc i els seu ús festiu que exigeix la normativa vigent.

El conductor del curs va ser el Jordi el cap de colla dels lluertons. Us deixem amb unes imatges d'aquesta nova sessió.



Post núm 191 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

22 de juny del 2012

Nova pàgina al blog, ESMUTCAS

Amb motiu de l'inici de l'activitat de l'EScola de Música Tradicional de Castellvell del Camp, ESMUTCAS, hem obert una nova pàgina informativa per a recollir tot el que fa refecrènci a l'activitat de l'ESMUTCAS.

Esperem us sigui d'utilitat. Qualsevol cosa que considereu ens ho podeu fer arribar al mail de timbalers, el teniu al final de l'article.

Tal com us hem anat informant l'Escola té ja de moment 20 alumnes i estem molt contents i els Tallers que farem son:

1.- Taller de Flabiol i tamborí inici 2/7/2012
2.- Taller de Gralla inici 3/7/2012
3.- Taller de Batucada inici 2/7/2012

Encara hi ha places i si al final és molta gent es podràn fer dos grups. Com sigui que els horaris o coincideixen, també és poden fer més d'un taller.

Us deixem amb els horaris. Per a qualsecol aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres o amb els professors corresponents de cada taller. Per a les inscripcions cliqueu aquí.







20 de juny del 2012

II Trobada de Bestiari a Ascó, 16 de juny de 2012

Un accident fortuit va fer que no poguessim anar amb el Lluert a Ascó. De totes maneres una representació de Timbalers, ens vam acostar fins Ascó per tal de gaudir de la Festa.

També ens vam emportar una bona dosi de picades de mosquits, mosca negra, mosquit tigre o ves a saber tu quin bitxo que ens va deixar molt malmès a més d'un.


Us deixem amb algunes imatges del que allí vam veure. Un "infernal espectacle de bèsties i foc". 




Post núm 189 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

19 de juny del 2012

Segona sessió Informativa sobre l'ESMUTCAS

Dimecres 20 de juny nova sessió informativa sobre els Tallers d'estiu de l'escola de Música Tradicional de Castellvell (ESMUTCAS).

Per a participar de la Festa major, per a passar-ho bé, per aprendre a tocar uns instrument...per al que tu volguis vine als Tallers d'estiu de l'ESMUTCAS.

Recordeu:

DIMECRES 20 de juny a les 20:00 a Cal Barantxó

Vindran la Irina Isern la professora de flabiol i la Rat la de gralla.


Post núm 188 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

12 de juny del 2012

Participació en la II Trobada de Bestiari a Ascó, 16 de juny de 2012

El proper 16 de juny els Timbalers i el Lluert participarem en la II Trobada de Bestiari a Ascó.

L'acte està organitzat pels Diables d'Ascó.

En la Trobada hi participaran 22 colles amb les seves bèsties de foc i entre elles el Lluert, que com diuen els organitzadors que el "poble d'Ascó tremoli del pel gran foc que llençarem en el dia d'avui".

El programa d'actes és el següent:

- 17:00 a 18:00 h - Plantada de bèsties

- 18:00 a 20:00 h - Visita de la gent a la parada de bèsties abans de la actuació

- 21:00 a 21:30 h - Començament del acte principal i inici de la trobada

Post núm 187 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp, iniciem les activitats

Els timbalers vam presentar el projecte de l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp (ESMUTCAS)  a la campanya Tu ajudes 2011 de la Fundació Caixa de Tarragona de Catalunya Caixa.

L'objectiu de l'ESMUTCAS és complementar l'activitat de percussió dels timbals amb nous elements de música tradicional. I per tal de preparar la Festa Major 2012 hem decidit començar les nostres activitats amb tres tallers d'estiu que es faran del 2 al 19 de juliol.  Us informem que el preu dels tallers està bonificat gràcies a l'ajut que vam obtenir del Tu Ajudes 2011.

Els tallers que hem planificat son:

- Taller d'estiu de flabiol i tamborí conduït per la Irina Isern. Adreçat a nens i nenes a partir dels 6 anys. Durant el taller a més a més d'aprendre a tocar el flabiol, els participants es construiran el seu tamborí.  La durada del taller és de 10 hores i el preu 15€.

- Taller d'estiu de gralla conduït per la Tat. Adreçat a nens i nenes a partir dels 9 anys. També hi poden participar adults. La durada del taller és de 10 hores i el preu 15€.

- Taller d'estiu de Batucada conduït pel Titus Prats. Adreçat a nens i nenes a partir dels 12 anys. La durada del taller és de 10 hores i el preu 15€.



La reunió informativa serà el proper dijous 14 de juny a les 20:00 h a Cal Barantxó. Us hi esperem!!!

3 de juny del 2012

Lipdub Solidari dels grups de Percussió del Països Catalans

Ja el tenim aquí podeu veure com ha quedat definitivament el LipDub solidari en el que vam participar!!!

Ens agrada molt i a vosaltres?




Post núm 185 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Dia Mundial de Medi Ambient, alliberament d'un xoriguer, 3/6/2012


Tal i com us havíem informat, avui a Castellvell del Camp hem celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient, que com sabeu és el proper 5 de juny.

Hem fet una activitat que ens agrada molt que és l'alliberament d'un animal salvatge. Si l'any passat van ser unes tortugues, enguany ha estat un exemplar femella d'un xoriguer, Falco Tinnuculus procedent del Centre de Recuperació de Fauna selvatge de Torreferrussa.  En Màrius Domingo ens ha fet tota una explicació d'aquest petit rapinyaire i ens ha donat consells, sobre el que cal fer si  troben un animal salvatge ferit. Els infants cal que avissin al pares i desprès cal trucar al 112, per tal que els agents forestals o altres professionals dels Centres de Fauna Salvatge CFS de Catalunya, el puguin anar a buscar. Un cop acabada l'explicació hem pogut veure com el Màrius ha deixat anar a la femella de xoriguer que ha marxat volant amb un vol perfecte sota l'atenta mirada de grans i petits...

En acabar aquest acte el Lluert ha ballat força i tota la canalla que ha portat el seu  timbal ha fet una bona tocada i desprès tots a fer el vermut!!

Als Timbalers ens agrada molt celebrar el dia del Medi Ambient. És una bona manera d'ensenyar a la canalla ja que al mateix temps combina la cultura tradicional ( l'imaginari festiu, els timbals, la música tradicional) amb la cura i respecte del medi ambient i dels essers vius.

Us deixem amb unes imatges d'aquest acte:




NOTA TÈCNICA: El xoriguer que hem alliberat és un ocell rapinyaire diürn que fa al voltant de 34 cm de llargada i uns 80 cm amb les ales obertes. Fa el niu dalt dels arbres, en cingles i en masies abandonades. La femella pon 3-6 ous i els incuba durant 4 setmanes. Els pollets comencen a volar un mes després de néixer. El xoriguer menja animals petits (rèptils, mamífers, ocells, invertebrats) i és capaç de volar movent ràpidament les ales i quedant-se quiet a l'aire, observant el terra cercant alguna presa. També acostuma a parar-se als fils elèctrics o dalt dels troncs que els aguanten.

Post núm 184 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com