31 de maig del 2013

29 de maig del 2013

Jornada Germinem, dissabte 1 de juny a la Plaça Evarist Fàbregas (Centre Comercial el Pallol) de Reus

Competir és un luxe que només es pot permetre l'1%

L'objectiu principal d'aquesta Jornada és la promoció entre la ciutadania del que es coneix com a economia social i solidària.

D'un temps ençà, l'economia ha passat de ser aquella eina que utilitzàvem per adquirir béns i serveis, a ser una eina en mans de l'especulació i dels bancs, que han acabat provocant la crisi del sistema econòmic capitalista que patim avui en dia. Amb el pas de la història i l'expansió dels sistema capitalista, aquesta economia s'ha dividit en dos; l'economia real és amb la que continuem adquirint els béns i serveis que necessitem dia a dia per a poder viure i l'economia financera, que no veiem al dia a dia però governa les nostres vides.

El que pretén l'economia social, és fugir del circuit de l'economia financera:

  • No cotitza a borsa, 
  • les empreses que en formen part no són grans multinacionals en mans de consells d'administració, per a qui les persones que hi treballen no són més que números en una llista, 
  • tampoc són empreses capaces de tancar aquí i demà obrir allà on el cost sigui menor.
Aquest "nou" tipus d'economia és propera, les seves empreses es gestionen mitjançant assemblees, on totes les persones que en són sòcies hi tenen dret a veu i a vot. Ningú mana més que un altre i el benefici es reparteix entre les persones que el produeixen.


Per això va néixer el Fons social Germinem i, també per això, hem volgut organitzar una Jornada que informi la ciutadania que la societat té alternatives per tirar endavant, encara que no surtin als diaris i les televisions.

No us perdeu aquesta jornada, promet ser molt interessant. Si cliqueu en el codi QR podreu accedir al programa de la Jornada.

Post núm 228 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

27 de maig del 2013

Sortida del Lluert, els timbalers i les gralleres a Terrassa, 26 de maig de 2013

Aquest diumenge 26 de maig de 2013 hem anat a Terrassa, a compartir amb els amics de la Papallona de Sant Pere la seva Festa Major.

Ens ho hem passat d'alló més bé. Com podeu veure en les imatges que us deixem tot seguit.



Post núm 227 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

20 de maig del 2013

Presentació de Batukat, el grup de Batucada de l'ESMUTCAS

Com sabeu el mes de novembre de 2012 vam començar les activitats reglades de l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp (ESMUTCAS) amb les classes de Gralla amb la Tat Torruella i les de Batucada amb el Roger Domínguez.

Doncs bè, el grup de Batucada  s'ha organitzat  sota el nom Batukat i el diumenge 19 de maig s'ha estrenat i ha fet la seva primera actuació. L'ha fet al poble veï d'Almoster en el marc de les Festes de Sant Isidre.

Amb un preciós logo que ens ha fet la Mercé Feliu, les samarretes liles noves de trinca, els barrets taronja i els nostres instruments hem fet ballar al Socarrat, la bèstia de foc dels Diables d'Almoster i ens ho hem passat d'allò més bé. També han participat els Gegants d'Almoster  i la vaca Canaleta. Vegeu quines fotos més xules que hem fet.




Post núm 227 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

13 de maig del 2013

Sortida dels timbalers i el Lluert a Terrassa el 26 de maig de 2013


El proper 26 de maig tenim sortida a Terrassa, anirem a participar en la Festa Major del Barri de Sant Pere de Terrassa a compartir el dia amb els nostres amics de la Papallona de Sant Pere.

La Festa Major de Sant Pere, a Terrassa, compta amb 36 anys d’història moderna tot i que els seus inicis daten de principis del segle XX.  Aquest barri sempre ha estat un barri de referència a la ciutat de Terrassa principalment pel fet de tenir un mercat municipal històric, el Mercat del Triomf, com a element aglutinador i socialitzador del veïnat.

La seva Festa Major sempre ha estat una de les més reconegudes de la ciutat per l’alta participació i la quantitat d’actes que s’hi celebren; de gran qualitat, gratuïts i per a totes les edats. Aquest any, gràcies a les entitats del barri com La Papallona de Sant Pere i Kambacat ajudats per diversos veïns de forma desinteressada, han pogut tirar endavant la Festa Major. La col·laboració del comerç del barri ha ajudat a sostenir econòmicament una bona part d'aquesta Festa Major.

2 de maig del 2013

Making off del conte "El Lluert se'n va a la llar"

Vegeu imatges de com vam fer les il·lustracions de plastilina del llibre "El lluert se'n va a la llar", la novetat editorial de timbalers per a la Festa de Sant Jordi 2013. Ens vam inspirar en les que havia fet en Valentí Gubianas Escudé pel conte "La llebre i la tortuga".



Post núm 225 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com