31 de juliol del 2013

Tallers de Festa Major 2013, Taller de flabiols

Dins els Tallers de Festa Major 2013 com l'any passat vam un taller sobre flabiols.

L'objectiu del taller es aprendre  tocar el flabiol un instrument clàssic dins la música tradicional catalana. Com a cloenda de curs les assistents van participar divendres 26 de juliol en la part musical de la cercavila de Festa Major.

El taller va ser conduït per la Irina Isern. Us deixem amb unes imatges del Taller.



Post núm 244 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

Tallers de Festa Major 2013 "Vull ser un lluertó"

Dins els Tallers de Festa Major 2013 vam fer la proposta de fer un taller sobre lluertons. 

L'objectiu del taller era oferir a nens i nenes la oportunitat de conèixer d'aprop el mon del foc com a part fonamental de la tradició catalana i que millor per aixó que provar de ser un lluertó. Com a cloenda de curs els assistents van paticipar en l'actuació dels lluertons que hi va haver divendres 26 de juliol com a cloenda de la cercavila de Festa Major.

El taller va ser conduït pel Jordi Vilella, el cap de colla dels lluertons. Us deixem amb unes imatges del Taller.



Post núm 243 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com  

Festa Major de Castellvell del Camp 2013

El dia 26 de juliol de 2013 els gegants, els timbalers, el lluert i els alumnes de l'ESMUTCAS van participar en la cercavila d'inici de Festa Major. Els actes és van desenvolupar en dos parts una primera musical i de bestiari tradicional amb la participació del lluert i els timbalers, on també és van afegir els timbalers que fan l'activitat a l'escola Santa Anna. Feia molt de goig veure tants timbals actuant. Com sempre el lluert va mullar a tots els que es van posar a seu davant.

En arribar a la plaça tant lluert com gegants van participar i ballar al só dels flabiols de l'ESMUTCAS dirigits per a Irina Isern i de les gralles de l'ESMUTCAS que sota la direcció de la Tat Torruella van estar acompanyades de  l'Oriol i la Gina Mestre. La darrera cançó que van tocar, "la presó del rei de França" va aixecar a la plaça.

Amb un "subidón" considerable va comença l'actuació del grup de batucada de l'ESMUTCAS que va tocar tres cançons sota el comandament del Roger Domínguez. Les cancçons van ser "Barantxó", "Matador" i "Olodrum". Va ser una actuació molt xula.

La música va donar pas al foc, primer al foc del lluert i després al foc dels lluertons. Dels lluertons hi van haver els que havíen fet el taller de festa Major i els lluertons de la colla del lluert. Tots nous i vells sota la supervisió de Jordi Vilella el seu cap de colla, ho van fe molt bé, tot i que no van poder acabar l'actuació atès que els diables van envaïr la plaça i els petits lluertons van haver de marxar. Va ser una pena atès que hores d'ara encara no sabem perqué ho van fer,tot i que la situació va ser una mica perillosa atès que mentre l'actuació dels lluertons va adreçada a un públic familiar i per tant el foc està molt controlat els diables van entrar "a saco" i sense tenir en compte les mesures de seguretat que hi ha d'haver en un acte de foc.

Us deixem tot seguit amb un petit tastes fotogràfic i de vídeo de tot els que hem comentat.



30 de juliol del 2013

Vermut popular de Festa Major, 28 de juliol de 2013

Diumenge 28 de juliol, continuant amb els actes de Festa Major 2013,  vermut popular amb la participació de diferents entitats del poble. Els timbalers vam participar amb el nostre clàssic assortiment de truites: de fesols, d'espinacs, d'espinacs amb fesols, de samfaina, de carabassó, de patata de Nonasp, de patata i ceba, de pèsols, de ceba confitada, de xampinyons, pasta fullada amb salsitxa de Frankfurt, tot boníssim i excel·lent...vaja més d'un va repetir ....

Ho podeu comprovar amb les imatges que us deixem tot seguit.



Post núm 241 timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

Actuació del grup de Batucada de l'ESMUTCAS, 26 de juliol de 2013

Actuació del grup de Batucada de l'ESMUTCAS, l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp.

El vídeo és gentilesa del Raul Planas molt xulo per cert.



Post núm 240 timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com 

29 de juliol del 2013

Inici de la Festa Major, el pregó de Festa Major, dijous 25 de juliol

El pregó marca l'inici dels actes festius de Festa Major. Enguany el pregó l'ha fet en Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp. La cercavila amb els gegants, la cuca i l'Isidret ha estat acompanyada per les gralleres i graller de l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp (ESMUTCAS), Susanna, Laura, Lila, Txus, Maria, Jana, Aitana i Ruben  acompanyats per la Gina i l'Oriol a la caixa.



Post núm 239 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

9 de juliol del 2013

Comencen els Tallers de Festa Major 2013

Dilluns 8 de juliol comencen els Tallers de Festa Major que organitza l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp (ESMUTCAS) juntament amb l'associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp. El nombre d'alumnes inscrits als Tallers és de 53 alumnes, cosa que significa un 35% més d'alumnes que l'any passat, concretament 19 més que l'any passat, els tallers han començat amb normalitat.

Dels cinc tallers proposats hem hagut d'anul·lar el de construcció d'un capgròs atès que no hi van haver suficients inscripcions. La resta de Tallers han començat amb normalitat. 

Els tallers son: taller de flabiol, de gralla, de Batukada i taller de foc.

6 de juliol del 2013

Actuació del Lluert i dels Timbalers a Almoster per Sant Joan, 23 de juny de 2013

La nit de Sant Joan,  la vam passar a Almoster. Vam fer una actuació de foc juntament amb el Gat Sirius del Poble Sec i els Tabalers del Poble Sec, amb el Sokarrat i els Diables d'Almoster i com no amb el Lluert i els timbalers. Va ser una gran nit i ens ho vam passar força bé.

Us deixem tot seguit amb unes imatges de la nostra actuació.



Post núm 237 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com