30 de juliol del 2014

La Rebuda de la Pregonera, primer acte de la Festa Major 2014 de Castellvell del Camp

Divendres 25 de juliol va tenir lloc el primer acte oficial de la Festa Major, la Rebuda de la pregonera, enguany la Mariona Quadrada . La Mariona Quadrada, llicenciada en filologia catalana, treballa en l’àmbit de la gastronomia des de l’any 1984, quan va crear l’escola de cuina Taller de Mariona Quadrada.

Una llarga trajectòria l’avala com una cuinera de prestigi, especialitzada en la cuina del sud del país. Els seus orígens familiars la van portar a desenvolupar la cuina tradicional, mantenint els orígens, però sense oblidar la dimensió actual. Mariona Quadrada és una estudiosa de la gastronomia i de la llengua catalana entorn aquesta disciplina. Ofereix els seus coneixements a través de la docència culinària, i xerrades i conferències sobre el món de l'alimentació i la gastronomia. Realitza una cuina elaborada, amb els sabors de sempre, i amb tocs actuals, que fan de cada plat tota una experiència pels sentits. I enguany la Mariona Quadrada va ser la pregonera de Festa major.

Acompanyada de les autoritats, els gegants, el capgròs, la Cuca i les gralleres de l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del Camp - ESMUTCAS que van fer l'acompanyament musical  i de tots els assistents grans i petits vam fer el camí des de la Plaça Jacint Verdaguer fins la plaça Catalunya. En acabar el recorregut vam assistir al pregó i desprès abans del tradicional "chupinasso"  hi va haver el cant dels segadors a so de les gralles. Tot seguit és va oferir un  vermut popular. Amb aquest acte és dóna el tret de sortida de les activitats de la Festa Major 2014 de Castellvell del Camp i us deixem tot seguit amb unes imatges.



Post núm 264 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com